под наем не могат да летят нощем. Това заяви пред БНТ здравният

...
 под наем не могат да летят нощем. Това заяви пред БНТ здравният
Коментари Харесай

Поръчаните по наем медицински хеликоптери не могат да летят нощем

 под наем  не могат да летят нощем. Това съобщи пред Българска национална телевизия здравният министър Христо Хинков. Той е договорил с министъра на превоза Георги Гвоздейков договорът да бъде преустановен, защото това е извънредно скъпо и излишно решение. Един летателен час е 18 000 лв.. Каквито и да са неустойките отново остава скъпо и излишно решение.

Първият наш личен хеликоптер ще пристигна декември или януари 2024. До тогава наземната логистика би трябвало да е подготвена.

Не сме здрави и не сме здрави, тъй като не си ценим здравето, е мнението на новия здравен министър, който беше преди този момент дълготраен началник на Националния център по публично здраве и разбори.  

В публичното схващане липсва концепцията за профилактика . Няма интерес, няма здравни познания, акцентира Хинков. Това би трябвало да се трансформира, посочи министърът. Личният доктор, съгласно здравния министър, би трябвало да е стимулиран да образова пациентите си за потребността от профилактика.

" Не съм срещу новите лечебни заведения ", разясни той. е за подписване на контракти със Здравната каса. По думите му, частните лечебни заведения се менажирали по-добре. Той желае и държавните лечебни заведения да се ръководят добре и това е неговта упоритостта.

" Категорично ще направя всичко да я има Детската болница , " съобщи Христо Хинков. Той е подготвен да ръководи шест месеца, само че ръководство от една година ще е бонус.
 Националната детска болница подготвена до 2.5 години
Националната детска болница подготвена до 2.5 години

Там ще работят водещи здравни експерти

По негово мнение, в бюджета на Асен Василев за 2023 година имало положителни неща за бранш Здравеопазване. Хинков сподели, че здравната вноска няма да се усили . Парите за опазване на здравето били задоволителни. Потребителската такса би трябвало да е алегорична , счита здравният министър.

Има периодически, регистрира Хинков. Проблемът е систематичен, добави той. Фармацевтичната промишленост е доста мощна, съгласно него.

Здравният министър увери, че Черно море е чисто.

Той не знае защо е служил. Според него той е издигнат с пари, отклонени от лечебното заведение. Хинков е обезпокоен от отговорностите на болница " Лозенец ".
 Меджидиев, удовлетворен от свършеното, с неспокойствие се връща при пациентите
Меджидиев, удовлетворен от свършеното, с неспокойствие се връща при пациентите

Служебният здравен министър е доста е благополучен, че ще има постоянен кабинет

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР